Saudijska Arabija donirala dva miliona dolara za skladištenje municije u BiH

Preporučujemo

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu su potpisani ugovori kojima Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije donira dva miliona američkih dolara za završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije „Kula“ u Mrkonjić Gradu i „Teufik Buza Tufo“ u Visokom.Ugovori je potpisan sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Sredstva, koja će biti utrošena za nastavak finansiranja projekta „EXPLODE+“, omogućiće provedbu neophodnih infrastrukturnih i sigurnosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

- -

Ovaj projekat, kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a.

Radi se o nastavku projekta “EXPLODE” kojeg je od 2013. godine finansirala Evropska unija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...