Saudijska Arabija najavila odgovore na prijetnje i moguće sankcije

preporučujemo

Vlasti Saudijske Arabije najavile su da će odgovoriti na sve prijetnje ili moguće sankcije zbog nestanka novinara Jamala Khashoggija, prenosi Anadolija.

“Kraljevina oštro odbija sve moguće prijetnje i pokušaje njenog ugrožavanja prijetnjama ekonomskim sankcijama, bilo da se radi o nametanju političkog pritiska ili lažnim optužbama”, navodi se u saopćenju saudijske vlade koje je prenijela agencija SPA.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

U Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Reuters ranije je javio da je Khashoggi ubijen u konzulatu, nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Istu tvrdnju objavila je i Asocijacija turskih i arapskih medija, iz koje tvrde da imaju i dokaze.

Američki predsjednik Donald Trump jučer je otvoreno zaprijetio Saudijskoj Arabiji da će se suočiti s ozbiljnim kaznama ako se ispostave tačnim tvrdnje da je ubijen u kompleksu konzulata.

Najnovije

Đoković može igrati na Australian Openu iako nije vakcinisan

Čini se da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ipak neće biti zabranjen dolazak na Australian Open, ali će na prvom...