- Advertisement -

Saudijska Arabija najavila odgovore na prijetnje i moguće sankcije

Preporučujemo

Vlasti Saudijske Arabije najavile su da će odgovoriti na sve prijetnje ili moguće sankcije zbog nestanka novinara Jamala Khashoggija, prenosi Anadolija.

“Kraljevina oštro odbija sve moguće prijetnje i pokušaje njenog ugrožavanja prijetnjama ekonomskim sankcijama, bilo da se radi o nametanju političkog pritiska ili lažnim optužbama”, navodi se u saopćenju saudijske vlade koje je prenijela agencija SPA.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

U Turskoj je pokrenuta istraga o njegovom nestanku, a reporter agencije Reuters ranije je javio da je Khashoggi ubijen u konzulatu, nakon što je nekoliko dana proveo kao zatočenik. Istu tvrdnju objavila je i Asocijacija turskih i arapskih medija, iz koje tvrde da imaju i dokaze.

Američki predsjednik Donald Trump jučer je otvoreno zaprijetio Saudijskoj Arabiji da će se suočiti s ozbiljnim kaznama ako se ispostave tačnim tvrdnje da je ubijen u kompleksu konzulata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....