Savjeti profesionalaca: Kako pravilno nanijeti ruž za usne?

preporučujemo

Ruž za usne je vrlo važan dio makeup-a, koji u trenu može promijeniti cijeli vaš izgled i učiniti ga elegantnim i sofisticiranim za baš svaku priliku. Osim dobro odabrane nijanse, ključ uspjeha svakog makeup look-a je upravo pravilno nanošenje, stoga smo za vas izdvojili najbolje savjete profesionalaca, koji će vam u tome pomoći. 

1. Hidratacija

Većina modernih ruževa u svojem sastavu sadrži i hidratantna sredstva, no dodatna hidratacija vam sigurno neće odmoći, posebno u zimskim mjesecima kada su vaše usne izložene niskim temperaturama, ali i čestim promjenama iste. Kako biste izbjegli isušivanje, prije nanošenja šminke nanesite gusti sloj balzama za usne, ostavite ga da djeluje dvije minute, zatim uklonite višak i tek onda nastavite sa šminkanjem usana.

2. Piling

Kako bi vaš ruž izgledao besprijekorno, prije naošenja nikako ne preskačite piling usana. Možete se poslužiti ručnikom, mekanom četkicom za zube, posebnim pilingom za usne, a možete ga čak i pripremiti sami uz pomoć meda i šećera. Nježno masirajte svoje usne kako biste uklonili suhe stanice kože te nanesite balzam i spremni ste za nanošenje ruža!

3. Olovka za usne

Kako bi vaš ruž za usne izgledao profesionalno, vrlo je važan pravilan odabir olovke za usne. Možete se poslužiti nude nijansom kako biste istaknuli granice i vizualno povećali svoje usne, ili pak nijansom koja se u potpunosti slaže s nijansom vašeg ruža. Kako ne biste pogriješili, obavezno ponesite ruž sa sobom kada idete u trgovinu po olovku.

4. Slojevitost

Kako bi vaš ruž trajao što duže te kako biste spriječili skidanje i razmazivanje tijekom dana ili večeri, obavezno nanesite ruž u nekoliko slojeva. Ključ ove tehnike je nanošenje prvog sloja, zatim uklanjanje viška ubrusom te nanošenje finalnog sloja. Vaš će ruž postati gotovo vodootporan!

5. tehnika nanošenja

Investirajte u kvalitetnu četkicu za nanošenje ruža te izbjegavajte nanošenje izravno ružem, kako biste bili što precizniji. Također, prilikom nanošenja uvijek započnite od središta usana, a zatim prijeđite na rubove kako biste ga ravnomjerno nanijeli te izbjegli moguće pogreške i nepravilnosti.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...