Šavovi večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen

Preporučujemo

Večeras u 20:30, u Ljetnom kinu Raiffeisen, Festivalska publika imat će priliku pogledati film ŠAVOVI Miroslava Terzića, nastao po scenariju Elme Tataragić. Mreža europskih kina Europa Cinemas proglasila je ŠAVOVE najboljim filmom u ovogodišnjoj Panorama sekciji Berlinalea.

Nakon projekcije, kao specijalni gosti, publici će se predstaviti redatelj Miroslav Terzić, glumica Snežana Bogdanović, te ekipa filma.
Kada krojačica Ana na kuhinjski sto spusti tortu, njena kćerka, adolescentica Ivana, samo odmahne glavom i okrene joj leđa. Anin muž Jovan također traži od nje da prestane s tim. Naime, Ana pravljenjem torte obilježava rođendan svoga sina koji je, prema tvrdnjama bolničkog osoblja, umro odmah po rođenju. Da je živ, napunio bi dvadeset godina. Anina sudbina slična je sudbini mnogih žena u Srbiji koje vjeruju da su im novorođenčad ukradena kako bi bila prodana željnim usvojiteljima na ilegalnom tržištu djece. Ana nailazi na novi trag koji joj budi nadu.

Režija: Miroslav Terzić
Uloge: Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Jovana Stojiljković, Vesna Trivalić, Dragana Varagić, Pavle Čemerikić

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...