SBB demokratija: Supruga bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Vanda Čibukčić zaposlena u BH Telecom

Preporučujemo

Supruga bivšeg predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma Fuada Čibukčića, Vanda Čibukčić, od 2. septembra zaposlena je u BH Telecom, saznaje Novinska agencija Patria.

Ovu informaciju Čibukčić, koji je aktuelni direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH, nije želio ni potvrditi niti demantovati.

Čibukčić je kadar SBB-a a supruga Vanda je zaposlena na mjesto stručnog saradnika u Odjeljenju za pravne poslove i zastupanje BH Telecoma.

Iz BH Telecoma nisu odgovorili na upite po kojem konkursu je Vanda Čibukčić primljena, da li je na konkursu bilo još prijavljenih, te da li se u konkretnom slučaju  može reći da se radi o nepotizmu.

Čibukčić je u septembru 2017. godine, podnio ostavku na funkciju predsjednika NO BH Telecoma, a u medije je dospio nakon što je objavljeno da je tokom 2016. godine dobijao 400 maraka mjesečno za posjedovanje zvanja doktora nauka.

Fond je u 2016. kupovao mobitele od 1.300 maraka, povećao plate direktoru i članovima Upravnog odbora i značajno povećao predviđeni broj radnih mjesta.

Izmjenama Pravilnika o platama i naknadama, Upravni odbor Fonda je na prijedlog Čibukčića direktoru povećao plaću i uveo “dodatak po osnovu akademskog zvanja doktora nauka”.

Ukoliko se ovaj dodatak sabere sa platom direktora dolazimo do podatka da je Čibukčić mjesečno primao oko 4.200 KM.

Ove radnje utvrdio je i Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH.

Najnovije

Komšić: Dva najvažnija datuma u historiji BiH su 25. novembar i 1. mart

Udruženje generala Bosne i Hercegovine organiziralo je večeras u Sarajevu akademiju povodom Dana državnosti BiH - 25. novembra. Predsjedavajući Predsjedništva...