SBB o izmjenama Krivičnog zakona i OSA-i

Preporučujemo

Povodom novonastale situacije u vezi izmjena Krivičnog zakona BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, u ime Saveza za bolju budućost, javnosti se Saopćenjem obratio Adis Arapović, šef izbornog štaba SBB-a.

„Savez za bolju budućnost (SBB) potpuno je svjestan ozbiljnosti situacije u koju je BiH dovedena probijanjem rokova za izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o Obavještajno sigurnosnoj agenciji (OSA). Najveću odgovornost za ovaj novi i nepotrebni skandal koji šteti ugledu države snose Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i Ministar pravde Josip Grubeša”, kaže Arapović.

- -

“Umjesto da za 6 mjeseci propisanog roka, uz maksimalnu saradnju sa strukom, prije svega sa VSTV-om, ali i drugim pravosudnim institucijama,izmjene pomenutih zakona budu predložene i usvojene, Zvizdić i Grubeša su zemlju izložili kritici skoro cijele međunarodne zajednice. SBB se oštro protivi pokušaju da pojedinačni zastupnici iz SDA predlažu loša rješenja, jer građani vrlo skupo plaćaju rad Vijeća mnistara i Ministarstva pravde sa stotinama uposlenih koji su za 6 mjeseci morale pripremiti tih nekoliko članova zakona. Čim adekvatan zakonski materijal dođe iz Vijeća ministara, SBB će dati doprinos njegovom usavršavanju i podržati konačno rješavanje ovog problema”, naveo je Arapović.

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...