SBB o izmjenama Krivičnog zakona i OSA-i

preporučujemo

Povodom novonastale situacije u vezi izmjena Krivičnog zakona BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, u ime Saveza za bolju budućost, javnosti se Saopćenjem obratio Adis Arapović, šef izbornog štaba SBB-a.

„Savez za bolju budućnost (SBB) potpuno je svjestan ozbiljnosti situacije u koju je BiH dovedena probijanjem rokova za izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o Obavještajno sigurnosnoj agenciji (OSA). Najveću odgovornost za ovaj novi i nepotrebni skandal koji šteti ugledu države snose Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i Ministar pravde Josip Grubeša”, kaže Arapović.

“Umjesto da za 6 mjeseci propisanog roka, uz maksimalnu saradnju sa strukom, prije svega sa VSTV-om, ali i drugim pravosudnim institucijama,izmjene pomenutih zakona budu predložene i usvojene, Zvizdić i Grubeša su zemlju izložili kritici skoro cijele međunarodne zajednice. SBB se oštro protivi pokušaju da pojedinačni zastupnici iz SDA predlažu loša rješenja, jer građani vrlo skupo plaćaju rad Vijeća mnistara i Ministarstva pravde sa stotinama uposlenih koji su za 6 mjeseci morale pripremiti tih nekoliko članova zakona. Čim adekvatan zakonski materijal dođe iz Vijeća ministara, SBB će dati doprinos njegovom usavršavanju i podržati konačno rješavanje ovog problema”, naveo je Arapović.

Najnovije

Turska novinarka uhapšena zbog tweeta o Erdoganu

Turski sud je poznatoj novinarki Sedef Kabas u subotu odredio pritvor, dok čeka suđenje pod optužbom da je uvrijedila...