SBB početkom sedmice otkriva svog kandidata za Predsjedništvo BiH

preporučujemo

Poznati su skoro svi kandidati za Predsjedništvo BiH na predstojećim oktobarskim izborima, dok će Savez za bolju budućnost početkom naredne sedmice obznaniti ime svog kandidata. Najvjerovatnije je da će to biti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić kojem će ovo biti treća kandidatura, piše NAP.

Najveći broj kandidata borit će se za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, a za sada ih je sedam u igri. Šefik Džaferović (SDA), Denis Bećirović (SDP BiH), Mirsad Hadžikadić (nezavisni kandidat), Senad Šepić (Nezavisni blok), Sefer ili Semir Halilović (BPS) i Amer Jerlagić (SBiH).

Iz reda hrvatskog naroda u borbi za Predsjedništvo je pet kandidata među kojima je i jedna žena. Naša stranka kandidirala je Borišu Falatara, a HDZ 1990 Dianu Zelenika. Željko Komšić je svoju kandidaturu najavio još početkom ove godine, dok je aktuelni član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović to učinio ove sedmice.

Ranije je kandidaturu obznanio i Jerko Ivanković Lijanović ispred Narodne stranke Radom za boljitak.

Za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda su samo dva kandidata Mladen Ivanić ispred Saveza za promjene i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Najnovije

Veliki broj Sarajlija duže od 19 sati bez vode, ViK najavio normalizaciju za poslijepodne

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo obavještava korisnike da su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 mm...