Schmidt i Sattler napustili zgradu Predsjedništva BiH nakon sastanka s Komšićem

preporučujemo

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt i šef Delegacije EU Johann Sattler obavili su danas sastanak u Predsjedništvu BiH s predsjedavajućim Željkom Komšićem.

Iz zgrade Predsjedništva BiH prvi je izašao Johann Sattler, a sat kasnije novinari su obaviješteni da je i Schmidt napustio zgradu. Oni nisu bili raspoloženi za medije pa su novinari ostali uskraćeni za detalje sastanka.

Ova posjeta Schmidta i Sattlera stiže u jeku diplomatskih tenzija između Srbije i BiH nakon hapšenja bh. državljanina Edina Vranja.

BiH je jučer iz Beograda povukla ambasadoricu Aidu Smajić nakon što se srbijanski ambasador Aleksandar Đorđević u Sarajevu nije odazvao pozivu Predsjedništva BIH.

Sastanak s Komšićem dolazi i nakon Schmidtove posjete Srbiji i Turskoj. Tema sastanka su bile i druge aktuelne teme u našoj zemlji i regionu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prošle sedmice održao je sastanak u sjedištu Delegacije EU sa Sattlerom i ambasadorima zemalja Evropske unije.

Za sada nije poznato zašto na sastanku nema Šefika Džaferovića, a već je jasno da Milorad Dodik odbija susret s visokim predstavnikom.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...