SDA: Osujećen plan HDZ-a i SNSD-a

Preporučujemo

Delegati SDA, SDP, DF, SBB i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su svojim koordiniranim i jedinstvenim djelovanjem osujetili HDZ i SNSD da sprovedu plan rušenja Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH u Domu naroda, koji su ranije dogovorili predsjednici HDZ i SNSD Dragan Čović i Milorad Dodik, saoopćeno je iz SDA.

Jučerašnje izjašnjenje potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Drage Puzigaće da Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa nije imalo podršku Kluba delegata iz reda srpskog naroda i podneseno je bez njihove saglasnosti.

- -

S obzirom da, zbog nepostajanja kvoruma, vanredna sjednica koja je bila zakazana za nije otvorena, niti je utvrđen njen dnevni red, Puzigaćino izjašnjenje ostalo je bez ikakvog pravnog efekta i dejstva. SDA pozdravlja i podržava zahtjev za smjenu Drage Puzigaće, koji su podnijeli delegati iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Delegati SDA će na redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH koja je zakazana za 26. juli glasati za Puzigaćinu smjenu i imenovanje novog potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH, saopćeno je iz SDA.

Najnovije

Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine obavijestila je o još jednom nesigurnom proizvodu na bh. tržištu. Riječ...