SDA stala iza Zvizdića i duplih odgovora na Upitnik EU: Tvrde, neće biti dovedeni u pitanje rezultati Popisa stanovništva

Preporučujemo

Stranka demokratske akcije podržava izradu i finalizaciju odgovora iz Upitnika Evropske komisije kao ključnog uvjeta za kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, a u saopćenju su naglasili da je to “inventura” ekonomskog, društvenog, političkog i pravnog stanja u državi, saopćeno je iz ove stranke.

Upitnikom se ništa ne legalizira, niti prihvata ili prejudicira. Odgovori na Upitnik nisu ni Ustav ni zakon, nego realan prikaz aktuelnog stanja i zato treba prestati s politizacijom pitanja iz Upitnika u pokušaju zbunjivanja javnosti i stjecanja sitnih političkih poena. Posebno što to rade partije koje su osam godina držale u blokadi evropski put BiH..

Napomenuli su da odgovorima na Upitnik ne može biti umanjen značaj bilo koje reforme ili bilo koje aktivnosti obavljene u BiH u skladu sa Ustavom i zakonima, tako da, potvrdili su u SDA, neće biti dovedeni u pitanje ni rezultati Popisa stanovništva iz 2013. godine koji je obavljen u skladu s Zakonom BiH i preporukama EUROSTAT-a, stoji u saopćenju SDA.

Najnovije

U svim džamijama u BiH sutra dženaza u odsustvu za žrtve zemljotresa

Odlukom reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića sutra će nakon džuma-namaza u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori...