SDA protiv “Nipotizma”: Dok je javnost zaokupljena državnim temama Konaković u Sarajevu zapošljava svoje kadrove

preporučujemo

KO SDA poziva premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Fortu da se odupre lideru NiP-ai njegovim zahtjevima za zapošljavanje NIP-ovih kadrova.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– KO SDA Sarajevo oštro osuđuje najnovija masovna zapošljavanja NiP-ovih kadrova na budžet Kantona Sarajevo koristeći zaokupljenost javnosti nasrtajima na sigurnost i stabilnost naše domovine. Nakon što su tzv. Trojka i NiP na sarajevski budžet zbrinuli svih pet poraženih kandidata za načelnike u Sarajevu, kao i svog poraženog kandidata za načelnika Breze na mjesto ministra u Vladi Kantona Sarajevo, na red su došli NIP-ovi stranački sponzori i neuspješni kandidati sa lista za općinska i kantonalna vijeća.

Poslije smjene vlastitog prijedloga za direktoricu KJKP Vodovoda i Kanalizacije Aide Pendek koja, po njenim riječima, nije htjela nezakonito zapošljavati kadrove NIP-a u ovo preduzeće, Vlada KS je za direktora VIK-a postavila jednog od finansijskih donatora NIP-a Rusmira Salića. Salić je početkom ovog mjeseca kao izvršne direktore ovog preduzeća zaposlio NiP-ove neuspješne kandidate za općinsko vijeće Novi grad i Skupštinu Kantona Sarajevo. Među zaposlenim je, iz drugog pokušaja jer je prvi otkriven, i rođak iIP-ovog ministra u čijem se resoru nalazi NiP. Time se još jednom potvrdilo da su građani Sarajeva od Konakovićevih velikih riječi, kojima je obećavao stručnost i nestranačnost u zapošljavanju, dobili isključivo “Nipotizam”, korupciju i masovno zapošljavanje njegovih stranačkih kadrova na budžet Kantona Sarajevo.

Pozivamo premijera Vlade Kantona Sarajevo Edina Fortu da se odupre Konakoviću i njegovim zahtjevima za zapošljavanje NIP-ovih kadrova u javna preduzeća bez ikakve provjere njihove stručnosti i sposobnosti. Ukoliko nije u stanju da se izbori sa zahtjevima vlasnika NiP-a neka o tome upozna relevantne organe, kao i da izvijesti javnost o pritiscima koje trpi – zaključuju iz SDA.

Pročitajte:  Konakovićev NiP gubi podršku zbog dovođenja Zvizdića na mjesto potpredsjednika

Najnovije

Bosnalijek se oglasio o akciji SIPA-e

Nakon što je objavljeno da pripadnici SIPA-e po naredbi Suda i Tužilaštva BiH pretresaju "Bosnalijek", dok je među osumnjičenima...