SDP: Novalića je dočekalo 500 miliona KM, a nije izgradio ni metar ceste

Preporučujemo

Povodom nedavne izjave premijera Federacije BiH Fadila Novalića o akcizama, gdje je vlastiti neuspjeh pokušao ispostaviti kao grešku SDP-a i naveo da novca nije ostalo na računu, reagovao je Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP-a.

 “Premijer Fadil Novalić na isteku svog neuspješnog četverogodišnjeg mandata ponovo se obrušio na SDP, koji mu očito izlazi na san. Pozivamo ga da prestane u SDP-u tražiti alibi za vlastiti neuspjeh u izgradnji autoceste. Mi smo na tom planu uspjeli i dokazali da je moguće graditi”, saopšteno je.

“Kada je došao u Vladu, Fadila Novalića je dočekalo oko 500 miliona KM za izgradnju autoceste. Za skoro četiri godine Novalić i njegova Vlada nisu bili u stanju izgraditi ni metra autoceste. Neka Novalić objasni koliko puta i zašto je poništen tender za gradnju autoceste od Međugorja do Počitelja za šta mu je prošla Vlada ostavila 200 miliona KM”, poručio je Bijedić.

“Građani očekuju da on i njegova SDA objasne gdje je novac od povećanja akciza? Zašto se ne gradi u FBiH, dok se istovremeno gradi u RS? Ako potraži, krivca za vlastiti neuspjeh Novalić će pronaći u ogledalu i u okviru svoje SDA, koja je u potpunosti zaustavila gradnju svega u FBiH, osim jednog trotoara“, rekao je Bijedić.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...