SDP: Odlazak Alije Behmena veliki gubitak za cijelo bh. društvo

Preporučujemo

Povodom smrti istaknutog člana, dužnosnika i državnika Alije Behmena, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iskazuje najdublje saučešće porodici našeg druga, svim njegovim prijateljima i poznanicima.

Odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo bosansko-hercegovačko društvo. Alija Behmen nije samo živio za Bosnu i Hercegovinu. Alija Behmen je živio Bosnu i Hercegovinu. Alija Behmen nije bio tek političar. Alija Behmen je bio državnik, beskompromisni borac za otvorenu Bosnu i Hercegovinu. Zato je njegov odlazak veliki gubitak za sve nas.

- -

Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog državnika, Sarajevo je ostalo bez jednog od svojih najtoplijih domaćina, Hercegovina je ostala bez jednog od svojih najboljih sinova. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je ostala bez svega toga i još mnogo više. Ostali smo bez jednog od naših najprepoznatljivijih simbola, utjelovljenja socijaldemokratije, ostali smo bez našeg velikog druga.Za sve nas koji smo ga poznavali lično, Alija Behmen će ostati upamćen po svojoj skromnosti, jednostavnosti i ljudskoj toplini kojom je odisao.

Njegova neumorna borba i doprinos obnovi Bosne i Hercegovine kao demokratskog društva jednakih ljudi, ostaje trajni podsjetnik na njegov život i rad.Svima nama koji želimo graditi društvo bolje od današnjeg, ostaje trajna obaveza da čuvamo sjećanje na lik i djelo Alije Behmena kao primjera.

O terminu i mjestu održavanja komemoracije za našeg druga Aliju Behmena javnost će biti naknadno obaviještena, stoji u saopćenju SDP-a BiH.

Najnovije

Bandić: Morali smo zakazati sjednicu i izviniti se građanima, Farisu, roditeljima i svim ubijenim

Klubovi Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte i Stranke za BiH početkom ovog mjeseca zatražili su održavanje hitne sjednice Skupštine...