SDP zaboravio šta je radio prošlih ljeta: Zanima ih samo LOKOM i Efendić, a istraga se vodi i protiv “direktora” Damira Hadžića

Preporučujemo

Prvoosumnjičeni Enisa i Sanel Đalić, vlasnici Agencije za posredovanje pri zapošljavanju “Eslider” i “Leading”, terete se da su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka, “oprala” oko 40 miliona maraka.

Otkako je Tužilaštvo obznanilo neke od detalja ovog slučaja, među kojima se našla i firma Lokom, čiji je osnivač Općina Novi Grad, a njen direktor Ramiz Duraković uhapšen, slučaj Lokoma je ponajviše zainteresirao Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP). U SDP-u već danima insistiraju na tome da je za “poslovne malverzacije u Javnom preduzeću Lokom odgovoran jedino načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić”.

- -

Kako Faktor saznaje, u okviru ovog predmeta vodi se istraga o poslovima više desetaka firmi na području Kantona Sarajevo. Vlasnici i direktori pojedinih firmi koje su sklapale fiktivne ugovore o zaposlenjima studenata i đaka su bliski ili su članovi pojedinih stranaka. Saznajemo da je predmet istrage u okviru istog slučaja i firma Euroherc osiguranje d.d. Sarajevo, odnosno Damir Hadžić kao direktor i odgovorno lice.

Damir Hadžić, protiv kojeg se vodi već jedan postupak pred Kantonalnim sudom Sarajevo, bivši je načelnik Općine Novi Grad, član Socijaldemokratske partije (SDP).

Inače, sarajevski Kantonalni sud odredio je jednomjesečni pritvor za devet osoba uhapšenih u akciji “Zadruga”, a koje se sumnjiče za organizirani kriminal, pranje novca, te zloupotrebu položaja.

(Index.ba)

Najnovije

Teslić: Radnik poginuo prilikom popravke radne mašine

Radnik firme ”Еlgrad” D.P. (58) iz Teslića poginuo je rano jutros kada su ga prilikom popravke radne mašine priklještili...