SDS: U Bosanskoj Gradišci članovi GIK-a jutros samoinicijativno otvorili vreće sa izbornim materijalom

Preporučujemo

Iako su politički subjekti u Bosanskoj Gradišci obaviješteni da će otvaranje vreća sa izbornim materijalom i ponovno brojanje glasova u ovom gradu biti organizovano danas u 17 sati, članovi Gradske izborne komisije su vreće otvorili u jutarnjim satima, bez prisustva akreditovanih posmatrača političkih partija, saopćila je Srpska demokratska stranka.

Ističu da političke partije o izmjeni termina otvaranja izbornog materijala nisu obaviještene.

– Prema našim saznanjima otvaranje vreća i ponovno brojanje je započeto u 11 sati bez prisustva posmatrača SDS-a i drugih opozicionih stranaka – kažu u SDS-u.

Navode da su predsjednik GIK-a Branislav Radinović i ostali članovi GIK-a u Gradišci samoinicijativnim otvaranjem vreća sa glasačkim materijalom grubo prekršili zakon.

– To što su oni učinili se ne smije uraditi bez prisustva predstavnika političkih partija. Кo zna šta trenutno rade sa materijalom koji je bio u vrećama. Uložili smo prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine. U pitanju je očigledno kršenje Izbornog zakona – upozoravaju iz SDS i pozivaju nadležne organe da hitno reaguju u ovom slučaju.

Najnovije

Efendić uoči potpisivanja sporazuma Osmorke i HDZ-a: Fokus politike prebaciti na ekonomiju

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendic za Klix.ba da je važno da se rezultati izbora implementiraju, za razliku od...