Šef FIFA-ine liječničke komisije: Nogomet treba pričekati do septembra

preporučujemo

Šef liječničke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Michel D’Hooghe rekao je u razgovoru za Telegraph kako se nogometna takmičenja ne bi smjela nastaviti prije 1. septembra.

“Smatram da svijet nije spreman za takmičarski nogomet. Nadam se da se to može vrlo brzo promijeniti i iskreno se nadam tome. Danas nam treba više strpljenja. Ovo je najdramatičnija situacija u kojoj smo živjeli od Drugog svjetskog rata. Ne smijemo je podcijeniti, moramo biti realni. Nije stvar u novcu, već o životu i smrti”, rekao je D’Hooghe.

Iako njemačka Bundesliga razmatra povratak na terene početkom maja te u Engleskoj vjeruju kako bi se sezona mogla nastaviti u junu, D’Hooghe nije toga mišljenja.

“Svi znaju da je nogomet moguć samo ako je kontakt dozvoljen, a izbjegavanje kontakta jedno je od najvažnijih stvari u ovoj pandemiji. Ukoliko jedan od igrača postane pozitivan, cijelu grupu morate staviti u karantin. Je li to rješenje za normalno takmišenje?”, pita se D’Hooghe.

Inače, šef liječničke komisije FIFA-e za kraj je dodao kako nogometna zajednica mora biti strpljiva i slušati nacionalne vlasti.

Izvor: Klix.ba/Index.ba

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...