Šefica UNICEF-a pozvala na prestanak besmislenog ubijanja u Rafahu: “Slike spaljene djece i porodica šokiraju nas sve”

Preporučujemo

Izvršna direktorica Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Catharine Russell pozvala je danas na prekid besmislenog ubijanja djece nakon izraelskog zračnog napada na šatore u kojima su smješteni raseljeni Palestinci u Rafahu na jugu Pojasa Gaze.

– Slike spaljene djece i porodica iz bombardiranih šatora u Rafahu šokiraju nas sve. Ubijanje djece koja su se sklonila u improvizirane šatore je nesavjesno, napisala je Russell na društvenoj mreži X.

- -

Upozoravajući na ozbiljnost situacije, šefica UNICEF-a je rekla da svijet već duže od sedam mjeseci svjedoči tragediji u Pojasu Gaze.

Russell je pozvala na trenutni prekid vatre, bezuslovno oslobađanje svih talaca i okončanje besmislenog ubijanja djece.

Najmanje 40 ljudi je ubijeno, a više je povrijeđeno u jučerašnjem izraelskom zračnom napadu na naselja i kamp za raseljene osobe u Rafahu.

Napad se dogodio u blizini logističke baze Agencije UN-a za palestinske izbjeglice (UNRWA) u Tal al-Sultanu.

- -

Izrael je ubio više od 36.000 Palestinaca u Pojasu Gaze u kontinuiranim napadima koji su počeli 7. oktobra prošle godine, a većinu žrtava čine djeca i žene, prenosi Anadolija.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...