Sekretarica Bakiru Izetbegoviću za mjesec i po uplatila više od 20.000 KM?!

Preporučujemo

Na redakcijski mail portala “Avaza”, ali i više drugih redakcija u Sarajevu, stigla je lista uplata u Ziraat banci na ime Bekira Izetbegovića.

Uplate je izvršila ženska osoba koja tvrdi da je sekretarica SDA, Alma Fatkić. Ona je od 1. jula do 22. avgusta ove godine isplatila predsjedniku ove stranke Bakiru Izetbegoviću čak 22.279 KM, piše u mailu koji došao na redakcije više portala.

Nije poznato šta je razlog za ovakve astronomske cifre koje uplaćuje ta sekretarica niti ko je ona. Ono što također nije poznato je iz kojih fondova su isplaćeni ovakvi iznosi i radi li se ovdje o pranju novca ili legalnoj transakciji.

Podsjećamo, on je ranije govorio da je penzioner i da skromno živi.

– S nekom solidnom penzijom i mogu da živim od toga. Dakle ja vrlo skromno živim. Ja nisam na godišnji odmor otišao ni ove, ni prošle godine. Nemam nikakve izdatke skoro, nemam automobil, ja sam vrlo jedan skroman čovjek, meni nikakve posebne pare ne trebaju imam sasvim dovoljno za svoj život – rekao je Bakir Izetbegović.

Najnovije

Porezni obveznici Federacije BiH uplatili više od šest milijardi maraka javnih prihoda

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine saopćila je da su porezni obveznici u ovom entitetu u periodu januar -novembar...