Selektor Luksemburga: Nismo favoriti protiv BiH

Preporučujemo

Luc Holtz, selektor Luksemburga i reprezentativac Danel Sinani, najavili su sutrašnju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Holtz je govorio o problemima sa povredama njegovih izabranika. Iz njegovih riječi moglo se zaključiti da je upitan nastup nekoliko igrača, a to su: Mica Pinto, Maxime Chanot, Florian Bohnert i Christopher Martins.

Selektor Luksemburga poručio je kako njegov tim nije favorit protiv Zmajeva.

– Za BiH neće igrati Edin Džeko i Miralem Pjanić, ali mi nismo favoriti bez ozbira na njihov izostanak i našu pobjedu u prvoj utakmici. Sigurno da će reprezentativci BiH imati veliki motiv u ovom duelu.

Mi ćemo zadnje dvije utakmice kvalifikacija igrati punom snagom. Želimo na taj način da se zahvalimo navijačima na fantastičnoj podršci tokom ovog ciklusa – kazao je Holtz.

Sinani je poručio kako su saigrači i on spremni za izazove, poručivši kako će se boriti za drugo mjesto sve dok postoji i teoretska šansa.

Luksemburg ima pet bodova manje od Slovačke, koja je na drugoj poziciji i u svojim rukama drži vizu za Njemačku.

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...