Selfi slike čine vaš nos čak 30 puta većim

preporučujemo

Snimanje tzv. selfija sa udaljenosti od 12 inča od lica čini da nos na slici izgleda 30 posto veći, tvrdi studija JAMA.

“Pacijenti, ljudi, čak i članovi moje porodice moraju biti svjesni toga da stvarni izgled nije prikazan na slikama”, rekao je za CNN doktor hirurg Boris Paskhover.

“Selfiji čine da vam nos izgleda širi i veći i kada nije, dok ljudi ipak više vole manje noseve”, rekao je on i dodao da nova generacija to sigurno ne zna.

“Ovakve fotografije brzo su postali simoboli našeg vremena, zahvaljujući popularnosti socijalnih mreža i sajtovima poput Facebook-a i Instagrama. Tokom prve godine postojanja, Google slike su updutovale više od 25 milijardi slika na naše servere”, rekao je viši predsjednik Google Photos-a  Anil Sabharwal.

“Da biste shvatili, na svijetu postoji oko osam milijarda ljudi. A najpopularnija plastična operacija je..selfi fenomen, koji može podstaći ljude na operaciju zbog fotografija koje iskrivljuju njihove osobine”, rekao je on.

Prema Američkoj akademiji hirurga, 55 posto operacija rade pacijenti kako bi poboljšali njihov izgled na fotografijama, u 2017. godine, a broj njih u 2016. godini bio je 42 posto.

Tokom prošle godine, broj kozmetičkih operacija je iznosio 17,5 miliona u SAD, a od toga na operacije nosa otpada 218,924 operacija.

Najnovije

Član CIK-a pesimistično o pregovorima: Minuta je do 12

Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije u razgovoru za N1 objasnio je šta su po njemu ključni problemi u...