Selma Blair otkrila da boluje od multiple skleroze

Preporučujemo

Američka glumica Selma Blair u subotu je otkrila da boluje od multiple skleroze koju su joj liječnici dijagnosticirali još u kolovozu.

“Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sjećanja su mi maglovita…, a moja lijeva strana traži upute pokvarenog GPS-a za smjer kretanja”, napisala je Blair na svojem Instagramu.

- -

Otkrila je da joj je bolest 16. kolovoza dijagnosticirao neurolog Jason Berkley, brat glumice Elizabeth Berkley.

“Godinama sam imala simptome, no nisam ih shvaćala ozbiljno sve dok nisam pala pred prijateljem koji me natjerao da otiđem na pregled. Mislila sam da je riječ o uklještenju živca. Od ove neizlječive bolesti vjerojatno bolujem najmanje 15 godina”, napisala je, dodavši da je sve počelo s bolovima u vratu.

Veliku joj potporu pruža kostimografkinja Alisa Swanson koja je dizajnirala odjeću što će je glumica nositi u novoj Netflixovoj seriji ‘Another Life’.

“Briljantna kostimografkinja Alisa Swanson ne samo da je dizajnirala odjeću koju ću nositi u novoj Netflixovoj seriji ‘Another Life’, već brižno navači hlače na moje noge, majice preko glave, zakopčava gumbe na kaputu te mi ponudi rame da se na njega oslonim. Imam multiplu sklerozu“, napisala je na Instagramu.

- -

Blair je na potpori i pomoći zahvalila brojnim prijateljima, među kojima su glumac Freddie Prinze Junior i glumice Jaime King i Sarah Michelle Gellar.

Otkrila je da joj se simptomi pogoršavaju, no kako daje sve od sebe da život proživi punim plućima.

“Uvijek vam se spava, to je jedan od simptoma. Želim spavati, ali ne spavam jer želim da moj život bude ispunjen. Želim se igrati sa svojim sinom. Želim šetati ulicom i jahati konja. Imam MS, ali sam O.K.“, napisala je.

Multipla skleroza (MS) je kronična upalna bolest središnjega živčanog sustava (SŽS), što znači da upalna oštećenja mogu zahvatiti veliki i mali mozak, moždano deblo i kralježničku moždinu. MS se javlja u svim životnim dobima, no najčešće između 18. i 50. godine života.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...