Semir Muratović iz Tuzle osumnjičen za ubistvo prijatelja i oca petero djece

Preporučujemo

Semir Muratović, 38-godišnjak iz Tuzle osumnjičen je za ubistvo Fikreta Durakovića (52), oca petero djece, koje je potreslo građane Tuzle tokom vikenda.

Tačnije, sumnja se da je Muratović u nedjelju oko podneva, u naselju Brčanska Malta, počinio ubistvo, zbog čega je predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Osumnjičeni je saslušan kod postupajućeg tužioca i biti će upućen zahtjev Kantonalnom sudu u Tuzli, za određivanje jednomjesečnog istražnog pritvora. Stigao je i preliminarni nalaz obdukcije, a čekamo rezultate još nekih vještačenja”, istaknuo je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

On je pojasnio kako je preliminarna istraga pokazala da je Duraković zadobio dva udarca nožem u predjelu grudnog koša i leđa. Tako teško ranjen krenuo je prema stanu u susjednoj ulici, ali je pao na zemlju. Ubrzo je pozvana Hitna pomoć, ali je Duraković na putu prema bolnici preminuo.

Muratović se dobrovoljno predao službenicima MUP-a TK, a postoje indicije kako je s Durakovićem bio u prijateljskim i poslovnim vezama. Istraga se nastavlja.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...