ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ, LJUT I RAZOČARAN:Žele da Izetbegović bude neprikosnoveni lider kao u Sjevernoj Koreji

Preporučujemo

“Odluka o odbijanju moje kandidature za predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) sasvim je očekivana od ovakve izborne komisije i od ovakvog rukovodstva SDA”, kazao je za BHRT Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH).

Mehmedović je u emisiji BHT1 uživo kazao da još nije dobio zvanično obrazloženje Izborne komisije SDA o odbijanju njegove kandidature za predsjednika stranke, te da će saopćiti više detalja kad zvanično dobije tu odluku.

“Vidjeću kad dobijem tu odluku, šta su napisali, zbog čega. Ja sam njima podastro kopije svih nominacija iz općinskih organizacija”, naglasio je Mehmedović.

Mehmedovića se oglasio se i za portal Radiosarajevo.ba te poručio da je želja da se napravi neprikosnoveni lider, kao u Sjevernoj Koreji a to je Bakir Izetbegović!

– Nakon svih peripetija, osporavanja, neprincipijelnog djelovanja, očekivano je (bilo) da će na zadnjoj prepreci uraditi takvu stvar. Ja sam dostavio fotokopije nominacije 19 općinskih odbora. Oni su vršili pritisak, jutros su vršili pritisak na neke da promijene stav, da podrže Bakira Izetbegovića. Želja je to da se napravi neprikosnoveni lider, kao u Sjevernoj Koreji, Bakir Izetbegović! Na taj način će završiti ova farsa od Kongresa, kazao je Mehmedović za Radiosarajevo.ba.

Mehmedović je jučer podnio prijavu kandidature za predsjednika Stranke demokratske akcije, koji će se birati na 8. Kongresu ove stranke u oktobru. Njegovu prijavu o kandidaturi odbila je Izborna komisija SDA na današnjoj sjednici.

Kako se navodi u obrazloženju Izborne komisije SDA, “Šemsudin Mehmedović je imao osam kandidatura općinskih/gradskih odbora, što nije bilo dovoljno za ovjeru kandidature s obzirom da je za njenu ovjeru prema Statutu Stranke potrebna podrška najmanje tri kantonalne/regionalne organizacije ili 15 općinskih/gradskih organizacija”.

Izborna komisija je konstatovala da je jedini kandidat za predsjednika SDA koji ispunjava statutarne uvjete Bakir Izetbegović.

Kompletan razgovor sa Šemsudinom Mehmedovićem u emisiji BHT1 uživo pogledajte ovdje:

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...