Šepić: Etničke poglavice su privatizirale državu, a mi ćemo je vratiti narodu

preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, boravio je Cazinu gdje se sastao sa lokalnim privrednicima, predstavnicima iz škole fudbala “Olimpija” te predstavnicima društva za zaštitu ribe “Mladica”.

Cazin je grad koji ima veliku dijasporu, te jedan od gorućih problema jesu gužve na graničnim prelazima. Kada je prošle godine otvoren Granični prijelaz Hadžin Potok, ta odluka je bila od velike važnosti za stanovništvo Krajine, ali i susjedne Hrvatske, jer su rasterećeni granični prelazi Izačići i Maljevac. Zalaganje za rješavanje pitanja tog graničnog prelaza, započeo je upravo Šepić u Parlamentu BiH, prepoznavajući potrebu i korist građana.

“Cazin je moj rodni grad i za sve o njemu i oko njega nisam objektivan. Kao čovjek koji predstavlja ovaj kraj u Parlamentu BiH, moram primijetiti jer sam razočaran nemarnošću vladajućih političkih struktura prema gradovima poput Cazina. Ovdje vlada velika nezaposlenost i siva ekonomija”, rekao je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

On poručuje kako zbog te umanjene perspektive, cijele porodice napuštaju grad, posebno mladi ljudi.

“U Parlamentu BiH sam temu odlaska mladih zagovarao od prošle godine bez ikakve reakcije vlasti i nadležnih institucija. U Cazinu se može i mora mnogo više. Danas sam u sportskom klubu ‘Olimpija’ vidio djecu koja su budućnost ne samo sporta već cijelog grada. Upoznao ljude koji vrijedno rade na polju privrede, poljoprivrede, ribolova. Ovo je grad koji može i treba biti potpuno ekonomski neovisan, grad koji ima dovoljno prirodnih i ljudskih potencijala da to ostvari. Sve što mu je potrebno je malo podstreka, malo podrške od strane novih, zdravih politika, usmjerenih ravnomjernom razvoju, zaustavljanju mladih i čak razvoju turizma jer samo nacionalni spomenik Ostrožac, može biti preduslov tog razvoja”, rekao je Šepić.

“Kada sam se u Parlamentu BiH zalagao za rješavanje pitanja graničnog prelaza Hadžin Potok, do konačnog rješenja sam došao upornošću dokazujući da se stvari mogu mijenjati na bolje. Cazin je oduvijek raskrsnica dobrih puteva, ali vrijeme je da bude raskrsnica i dobrih politika. Vjerujem i znam da Cazin uz dobru politiku može postati sjedište svega dobrog. Kao dijete ovog grada, zalagat ću se za politiku koja se prema njemu odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem”, poručio je on.

“Iz Cazina sam počeo svoj politički put i iz ovog grada poručujem da ćemo i u Predsjedništvu BiH i u drugim institucijama, koje su aktuelne etničke poglavice privatizirale, politiku vratiti narodu i izgraditi poštenu državu”, izjavio je Šepić.

Najnovije

Sarajevski aerodrom želi privući kompaniju Emirates

Sarajevski aerodrom se nada da će privući jednu od najvećih svjetskih aviokompanija, Emirates, da pokrene letove za Bosnu i...