Šepić u Hercegovini: Jednaka prava za sve i južno i sjeverno od Ivana

Preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić boravio je Hercegovini, u Stocu, Čapljini i Mostaru.

U Stocu je sa građanima razgovarao o rješenjima i odnosu Nezavisnog bloka prema Hercegovini koja je često meta potkusurivanja vladajućih stranaka.

U delegaciji Nezavisnog bloka su bili i Amer Obradović, generalni sekretar NB-a i kandidat za Parlament FBiH (iz izborne jedinice HNK), Adis Šehić, nosilac liste NB-a za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i drugi kandidati na oktobarskim izborima.

Nakon Stoca, na prostoru Dubravske visoravni, predstavnici NB-a su razgovarali sa poljoprivrednicima, sa ljudima koji na težak način zarađuju za svoje porodice i kojima najviše smeta nepravda u poticajima i nametnuta konkurencija na tržištu koja obara otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda.

Na kraju posjete, Šepić je sa saradnicima govorio na javnoj tribini u Mostaru.

”Znamo svi kako se tretira sve što je južno od Ivan planine. Ovo iznad Bakiru, a ispod Draganu. To nije Bosna i Hercegovina kakva treba ovom narodu. Razgovarao sam sa poljoprivrednicima koji mi kažu – ako nisi u stranci – nema poticaja! To nije poštena država. Nezavisni blok zna kakvi su odnosi i zašto etničke podjele vladajući koriste kako bi manipulisali Hercegovinom. Naša vizija Bosne i Hercegovine je jednaka prava za sve i južno i sjeverno od Ivana. Znači, kakva prava ima Bošnjak ili Srbin u Stocu, takva prava mora imati i Hrvat, ili Srbin u Sarajevu. Sretan sam da ljudi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine sve razumiju trenutno nametnuto i neizdrživo stanje, ne žele više strah i traže promjene. Nezavisni blok je promjena koja će sigurno donijeti poštenu državu i u ovaj dio naše Bosne i Hercegovine”, rekao je Šepić.

Najnovije

Filmska potjera u BiH: Poznati prevarant policiji bježao 20 sati

Nedžad Velić (33) iz Cazina, za kojim je raspisano 13 potraga za razbojništvo i prevare, uhapšen je u Potkrajevima,...