Šešelj: Miting u Hrtkovcima će biti održan, nećemo se tući s policijom

Preporučujemo

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da je država nervozno reagirala na najavljeni skup i da nije bilo nikakve opasnosti od incidenata, te da razloga za zabranu nije bilo.

Šešelj je za Televiziju Pink rekao da se radikali neće tući sa policijom i da će stati tamo gdje budu zaustavljeni i tu održati miting.

“Mi smo planirali da održimo miting na otvorenom prostoru ispred Doma kulture, a to je van glavne saobraćajnice i poslije mitinga bi se razišli, dakle ništa osim govora na mitingu ne bi bilo”, rekao je Šešelj i dodao da radikali nikada nisu imali tuču s policijom i incidente na mitinzima.

“To je valjda bila dovoljna garancija da će i ovog puta biti tako. Međutim, pojavila su se tri beznačajna politička faktora koji prijete da će doći se suprotstave. Čime i kako? Šta oni mogu da urade? Ne mogu ništa! Policija je mogla da zaštiti neke objekte ako je smatrala da postoji opasnost”, ocijenio je Šešelj.

Kako je dodao, država ima pravo da primjenjuje silu, ali to mora da radi razložno, prenosi radiosarajevo.

“Ovdje razloga nije bilo, već je napravljena ujdurma u javnosti, koja je stalno podgrijavana”, naveo je Šešelj.

Najnovije

Zatvori maksimalne sigurnosti: Evo gdje bi Jovica Stanišić i Franko Simatović mogli izdržavati kaznu

Presudom koju je donio Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS), bivši direktor Savezne državne bezbjednosti (SDB) Jovica Stanišić i...