ŠEŠELJ: Morali su nekako da se iščupaju, ništa od mog povratka u Haag

Preporučujemo

Morali su da se opravdaju i iščupaju. Izjaloviše se moje nade da se vratim u Hag. Sa pravnog aspekta, presuda je skandalozna, rekao je Vojislav Šešelj za Informer.rs komentarišući odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične tribunale da ga osudi na 10 godina zatvora za progon Hrvata u Vojvodini.

– Nikakvog rasprostranjenog i sistematskog napada na Hrvate u Hrtkovcima nije bilo. A moje podsticanje moglo je da se desi samo u okviru tog sistematskog i rasprostranjenog napada. Zalagao sam se za razmjenu stanovništva, za protjerivanje Hrvata u onom broju u kojem su Srbi protjerani iz Hrvatske, da mijenjaju stanove, da mijenjaju kuće, ali koja je posljedica? Posljedica je ta da nijedan Hrvat nije istjeran, a svi koji su otišli prethodno su zamijenili kuće, i po nekoliko puta su putovali u Hrvatsku – rekao je Šešelj za Informer.

Lider SRS ističe da je očigledno da je Žalbeno vijeće odlučilo da donekle pokrije vrijeme koje je proveo u Sheveningenskom zatvoru.

– To im je bio jedini cilj. Presuda apsolutno ni na jednom pravnom principu nije zasnovana. Ona je sramotna, kao što je sramotan i Tribunal u cjelini. Uostalom, oni meni nisu mogli izreći osuđujuću presudu, samo su mogli da ukinu prvostepenu i da vrate na ponovni postupak. Da je izrečena osuđujuća presuda oni su mogli da je smanje ili povećaju. Pošto je bila oslobađajaću, nisu mogli da je preinače u osuđujuću. Ja ću da se žalim na ovu presudu i neću odustati od žalbe, ni za šta – poručio je Šešelj.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...