SFF: Jasno je da je podmetnutim sadržajem narušeno povjerenje, razumijemo negativne komentare

Preporučujemo

Organizatori Sarajevo Film Festivala oglasili su se nakon vijesti da je u okviru programa CineLink Drama Showcase Telekoma Srbija predstavljen srbijanski film Radoša Bajića “Heroji Halijarda”.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- -

S ciljem objektivnog informisanja javnosti i utvrđivanja činjenica o događaju od utorka, 15. augusta u okviru poslovnog foruma 29. Sarajevo Film Festivala, naglašavamo sljedeće:

Sporni film nije prikazan na Sarajevo Film Festivalu. U okviru biznis prezentacije kompanije Telekom Srbije na poslovnom forumu Festivala, najavljen je između njihovih ostalih novih projekata i film koji je još uvijek u postprodukciji – “Heroji Halijarda”. Date su osnovne informacije o projektu i prikazana tri inserta snimljenog materijala pred oko 70 prisutnih učesnika. Sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije.

Do sada, sa svim smo partnerima komunicirali s odnosom poslovnog povjerenja materijala koji će prezentirati. Sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut. Jasno je da je ovim podmenutim revizionističkim sadržajem poslovno povjerenje narušeno.

Prihvatamo odgovornost zbog ovog neprimjerenog sadržaja i razumijemo negativne komentare javnosti.

- -

Odlučeno je da će već od sljedećeg festivala sve pa i one poslovne prezentacije na Sarajevo Film Festivalu, proći selekciju programera festivala, što do sada nije bio slučaj jer su do sada slični poslovni subjekti iz ovog sektora bili slobodni da prezentiraju ono što rade. Također, unutar organizacije će se utvrditi kako da se slične situacije ne ponove.

Sarajevo Film Festival neće dopustiti da se koristi za promociju historijskog revizionizma bilo koje vrste.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...