SFF: Vodovod obustavlja redukcije, GRAS povećava broj vozila…

Preporučujemo

Povodom početka 24. Sarajevo Film Festivala iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) je saopćeno da će poduzeti sve da ne dođe do redukcija vode na ključnim lokacijama gdje se održava SFF, u periodu od 10. do 17. avgusta, dok je KJKP Gras najavio veći broj vozila u saobraćaju za vrijeme održavanja SFF-a.KJKP “ViK”: Nema redukcija vode u Općini Centar za vrijeme SFF-a

“Cijeneći ovu važnu manifestaciju u gradu, Uprava preduzeća KJKP Vodovod i kanalizacija pruža punu podršku organizaciji SFF-a i poduzet će sve aktivnosti da se u obuhvatu lokacija održavanja Festivala ne vrše noćna mjerenja ili bilo kakvi drugi radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži koji mogu dovesti do obustave vodosnabdijevanja osim u hitnim slučajevima”, naglasili su iz tog preduzeća.

- -

Obaviještene su sve Službe KJKP “ViK”-a da se pridržavaju ovog uputstva.

KJKP Gras: Pojačan tramvajski saobraćaj tokom trajanja SFF-a

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo (KJKP Gras), obavještava da će od danas do 17.8.2018. godine, za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, tramvajski saobraćaj od 18.00 sati pa do kraja radnog vremena biti pojačan većim brojem vozila u saobraćaju.

Od danas do 17. augusta 2018. godine, zbog realizacije programa “24. Sarajevo Film Festivala”, u vremenu od 17.00 sati pa do kraja radnog vremena, linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II će umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija, saopćeno je iz Gras-a.

- -

Uoči SFF-a preduzeće “Park” uredilo zelene površine

Preduzeće “Park” u proteklih nekoliko dana, osim redovnih aktivnosti, realizacijom brojnih projekata uredilo je i pripremilo zelene i druge površine kako bi Sarajevo tokom održavanja Sarajevo Film Festivala (SFF) izgledalo što ljepše i uređenije.

U saradnji s Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, zelene površine, kamene arle, travnjaci i drugi sadržaji na površinama uz i u blizini Narodnog pozorišta su hortikulturno uređeni i oplemenjeni novim zelenilom, saopćeno je iz KJKP “Park”.

Izvršena je rekonstrukcija i uređenje zelenila koje se nalazi u kamenim arlama na trgu ili u njegovoj neposrednoj blizini, zemlja oko biljaka prekrivena je dekorativnim malčom. Na mjestima gdje je do sada bio oštećen travnjak izvršena je rekonstrukcija i postavljen travni bus. Formirane su i nove cvjetne gredice koje su ukrašene novim sezonskim cvijećem.

Prostor uz crveni tepih do ulaza u Narodno pozorište krasi dvadeset betonskih žardinjera dekorisanih ukrasnim zelenilom, saopćeno je iz preduzeća “Park”.

Općina Centar: Ugostiteljski objekti će raditi duže tokom SFF-a

Općina Centar Sarajevo saopćila je da će i ove godine tokom održavanja Sarajevo Film Festivala, od 10. do 17. augusta, biti omogućen duži rad ugostiteljskih objekata.

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području te općine propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24.00 sata.

Također je propisano da ugostiteljski objekti mogu, u posebnim slučajevima, raditi i nakon 24.00 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.

Vlasnici ugostiteljskih objekta koji će raditi nakon 24.00 sata, dužni su pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...