Silvio Berlusconi kupuje novi klub u Italiji

Preporučujemo

Prema pisanju italijanskog Sky Sporta kontroverzni biznismen i bivši premijer Italije, Silvio Berlusconi, spreman je da se vrati fudbalu i kupi novi fudbalski klub.

Idejni tvorac AC Milana koji je dosegao svjetsku slavu i pokorio Evropu 2017. godine je prodao Milan kineskoj kompaniji, a nakon nešto više od godinu dana – spreman je da kupi novi klub.

- -

On navodno pregovara sa porodicom Colombo, koja je aktuelni vlasnik Monze, a izvor navodi da će mu pomagati stari partner Adriano Galliani, koji je i rodom iz Monze. Galliani je bio i funkcioner u Monzi prije nego što je preuzeo dužnosti u Milanu.

 Monza igra u Serie C, trećem rangu italijanskog fudbala, a klub u proteklim decenijama karakterišu neuspjesi.

Prošle sezone nisu uspjeli ući u Serie B, iako su igrali doigravanje. Navodno, i Monza je u potrazi za novim vlasnicima koji bi ekipi trebali pomoći da se vrati u Serie A. Sky Sport navodi i to da bi Colombo porodica zadržala dionice kluba, manjinski dio, te ne bi u potpunosti prodala klub, prenosi N1.

Zvanična potvrda navoda se očekuje tokom sedmice.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...