“Simbol orla ne ubija ljude”

preporučujemo

Kosovski predsjednik Hašim Tači brani kao emotivan, a ne politički stav, gest kojim su dva švajcarska fudbalera slavila golove u utakmici protiv Srbije.

“Taj simbol nije simbol koji je ubio ljude. To nije simbol napada ni na koga. To je simbol ptice. Zato, neka Švicarska leti ka uspjehu”, rekao je Tači novinarima u Briselu u ponedeljak, dan nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi portal Politiko.

Kosovski predsjednik je rekao i da FIFA ne bi trebalo da donosi odluke na osnovu političkog pritiska.

Portal, u evropskom izdanju, navodi da su se tenzije koje postoje na relaciji Beograd-Priština proširile u petak na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, kada su fudbaleri švicarske reprezentacije Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri sklopili ruke u obliku dvoglavog orla nakon pobjede nad reprezentacijom Srbije.

Politiko napominje da je dvoglavi orao tradicionalni simbol albanskog identiteta i da su srpski zvaničnici taj gest okarakterisali kao političku provokaciju.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...