Sindikat Aluminija traži pomoć Vlade FBiH: Mostar i čitava Hercegovina dovedeni su pred totalni kolaps

Preporučujemo

Nezavisni sindikat zaposlenika (NZS) Aluminija uputio je apel za pomoć Vladi FBiH i predstavnicima hrvatske politike u BiH.

NSZ Aluminij sazvao je vanrednu Skupštinu sindikata za četvrtak, 11. oktobra u 12 sati, na kojoj bi se trebali donijeti zaključci i odluka o daljnjim aktivnostima Sindikata po jednoj tački dnevnog poduzimanje daljnje sindikalne borbe po pitanju očuvanja svojih radnih mjesta.

- -

Predstavnici Sindikata u više su navrata tražili sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, dopremijerkom Jelkom Miličević te resornim ministrom Nerminom Džindićem, no do sastanka nije došlo jer se, kako se navodi u saopćenju, niko od navedenih nije htio igrati vrućim krumpirom pogotovo u predizborno vrijeme, javlja Fena.

– Mostar i čitava Hercegovina dovedeni su pred totalni kolaps. Svjesni smo da će neki odmah jedva dočekati i ovo stanje Društva, kao i moguće proteste radnika preusmjeriti u neke političke igre u ovo poslijeizborno vrijeme kada znamo kakvo je. Ono što im imamo za poručiti jeste da nas samo zanima daljnji rad našeg Aluminija i očuvanje naših radnih mjesta i da ne želimo kartu u jednom smjeru – navodi se u saopćenju.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...