Sindikat BHRT: Posljednjim imenovanjima stvoren je dodatni animozitet prema našoj kući

Preporučujemo

Kao sindikat koji je potpuno nezavisan od poslodavca, ali i bilo kakvog političkog uticaja osjećamo potrebu da u svjetlu posljednjih dešavanja iznesemo svoj stav vezan za posljednja imenovanja, koja su prouzrokovala dodatne negativne konotacije na račun BHRT-a, saopšteeno je iz Sindikalne organizacije JRTS BHRT-a.

“Zasnivajući svoj rad na osnovnim načelima demokratije, duboko orijentirani ka osnovim etičkim i načelima profesionalnog medijskog istupanja, zaštiti radnih i socijalnih interesa kako naših članova, tako i svih uposlenika BHRT-a, smatramo da su posljednja imenovanja na pojedine uredničke pozicije ugrozila ne samo etičke, profesionalne, radne i socijalne interese uposlenika BHRT-a nego i sigurnost naših kolega koji svakodnevno obavljaju terenske zadatke”, stoji u saopštenju.

- -

Kako navode, U.O. BHRT-a imenovanjem ljudi čiji su javni istupi krajnje negativni i uvredljivi, dodatno je narušio ugled Radio-televizije BiH i Javnog servisa, kojem već sada gosti odbijaju učešće u programskim sadržajima, a eminentni i neovisni stručnjaci ukidaju pridjev “javni”.

“Osim toga, U.O. Radio-televizije BiH na sastanku sa predstavnicima našeg sindikata održanom 10. jula 2017. godine obećao je da će na odgovorne pozicije imenovati stručne, sposobne i moralne ljude kako bi se vratilo poljuljano povjerenje naših slušalaca i gledalaca te podigao kvalitet programskih sadržaja, a zapravo su ovakvim potezima postigli kontraefekat i stvorili dodatni animozitet prema našoj kući. Stoga još jednom želimo skrenuti pažnju odgovornim da ovakva imenovanja ne doprinose stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za rad uposlenika BHRT-a, nego dodatno pogoršavaju ionako težak socijalni status velikog broja radnika naše medijske kuće”, stoji u saopštenju.

(Index.ba)

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...