Sindikat policije KS: Najoštrije osuđujemo omalovažavanje naših službenika

preporučujemo

U vezi sa jučerašnjim događajem na području općine Novo Sarajevo i hapšenja novinarke i aktivistice Nidžare Ahmetašević, oglasili su se i iz Sindikata policije KS.

“Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na onakav odnos prema policiji, kao što se nema pravo ni policija neprofesionalno odnositi prema bilo kojem građaninu, već ima obavezu postupati i vršiti svoju misiju uz najviši nivo profesionalizma i u skladu sa zakonom i pravilima službe”, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, kako na području Kantona Sarajevo, tako i na području Federacije Bosne i Hercegovine, te u vezi s tim donesenih naredbi nadležnih organa i tijela, Sindikat policije Kantona Sarajevo poziva sve građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju aktuelnih mjera i preporuka.

“Molimo građane da se pridržavaju uputa nadležnih organa, te ih pozivamo na maksimalnu saradnju, jer na taj način čuvaju svoje, ali i zdravlje i živote sugrađana, te pomažu policiji u postizanju optimalnih rezultata prilikom obavljanja niza poslova i zadataka koji su pred istu postavljeni”, navodi se.

Policijski službenici, pored redovnih poslova i zadataka, obavljaju i obilaske lica u izolaciji, te se pored pandemijske krize kojoj su svakodnevno izloženi, bore i sa migrantskom krizom na području našeg kantona.

“Posebno apelujemo na one koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju pravila i poštuju izrečene mjere, a građane koji se kreću u javnom prostoru da koriste zaštitne maske i drže potrebnu distancu, te izbjegavaju okupljanja u broju iznad dozvoljenog, jer samo na taj način moguće je ublažiti teške posljedice po zdravlje svih građane”,  navodi se u saopćenju.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...