SIPA uhapsila jednu osobu po potjernici Interpola

Preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Sarajevu u saradnji sa Službom za poslove sa strancima locirali šest državljana Afganistana i Egipta, od kojih je jedna osoba uhapšena jer je za njom raspisana međunarodna Interpolova potjernica od strane NCB Beograd.

Međunarodna potjernica raspisana je s ciljem hapšenja i izručenja navedenog lica Republici Srbiji radi krivičnog djela “Nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija”.

- -

Policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine pretresli jedan stambeni objekat, kada su otkrili i privremeno oduzeli jedan pištolj, lišili slobode jedno lice dok je preostalih pet lica predato u dalju nadležnost Službe za poslove sa stranicima Bosne i Hercegovine, navodi se iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...