- Advertisement -

Sirijski pobunjenici objavili da su srušili ruski avion i uhvatili pilote

Preporučujemo

Borci sirijske opozicije objavili su u subotu da su oborili ruski borbeni avion i uhvatili njegove pilote u svom uporištu u provinciji Idlib.

Avion Su25 navodno je srušen u blizini grada Maaret al-Numan u sjeverozapadnoj provinciji Idlib, rekao je lokalni zapovjednik. On tvrdi kako su piloti uhvaćeni oko 5 kilometara dalje od mjesta pada. Rusi još nisu komentirali te tvrdnje. Na društvenim medijima objavljene su snimke srušenog i zapaljenog aviona.

Snage sirijske vlade su u proteklim tjednima uz pomoć ruskih zračnih snaga intenzivirale napade na Idlib. Sirijska vojska je prošlog mjeseca ponovno osvojila obližnju stratešku zračnu bazu Abu Duhur iz ruku pobunjenika.

Idlib je posljednje uporište opozicije u Siriji, a njime vladaju tvrdolinijaški džihadisti, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, savez koji je povezan s Al Kaidom.  Rusija je glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada čije snage posljednjih mjeseci bilježe teritorijalne pobjede protiv umjerenih pobunjenika i islamističkih militanata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Komšić uputio poruku građanima u RS: Dodik vas laže, spreman žrtvovati mir za vlastiti spas!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je poruku građanima u entitetu RS. "Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne...