Sirijski pobunjenici objavili da su srušili ruski avion i uhvatili pilote

preporučujemo

Borci sirijske opozicije objavili su u subotu da su oborili ruski borbeni avion i uhvatili njegove pilote u svom uporištu u provinciji Idlib.

Avion Su25 navodno je srušen u blizini grada Maaret al-Numan u sjeverozapadnoj provinciji Idlib, rekao je lokalni zapovjednik. On tvrdi kako su piloti uhvaćeni oko 5 kilometara dalje od mjesta pada. Rusi još nisu komentirali te tvrdnje. Na društvenim medijima objavljene su snimke srušenog i zapaljenog aviona.

Snage sirijske vlade su u proteklim tjednima uz pomoć ruskih zračnih snaga intenzivirale napade na Idlib. Sirijska vojska je prošlog mjeseca ponovno osvojila obližnju stratešku zračnu bazu Abu Duhur iz ruku pobunjenika.

Idlib je posljednje uporište opozicije u Siriji, a njime vladaju tvrdolinijaški džihadisti, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, savez koji je povezan s Al Kaidom.  Rusija je glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada čije snage posljednjih mjeseci bilježe teritorijalne pobjede protiv umjerenih pobunjenika i islamističkih militanata.

Najnovije

Naša stranka od općinskog do državnog nivoa ‘upalila’ sve pogone za opstrukciju Centralne banke

I dalje je na čekanju izgradnja zgrade Centralne banke u Sarajevu u dijelu parka Hastahana. Nije tajna da je...