Situacija na požarištu u Neumu sve teža, vatra se širi prema naseljenim mjestima

Preporučujemo

Požar na planini Žaba u neumskom zaleđu proširio se na sjevernu stranu, a zbog jakog vjetra i nepristupačnog terena požarna linija se širi prema naseljenim mjestima.

Neumski vatrogasci nadaju se pomoći iz zraka bez koje će biti nemoguće lokalizirati požar. No, prema nekim informacijama u ovom je trenutku na raspolaganju samo jedan helikopter Oružanih snaga BiH koji trenutačno gasi požare u Konjicu gdje je situacija također teška.

-Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Sinoć u kasnim satima došlo je do rasplamsavanja požara pri vrhu planine Žaba. Požar se nošen jakim vjetrom širi dalje prema naseljenim mjestima Cerevo i Mramor, kazao je Feni Marko Topalović iz Općinske službe za civilnu zaštitu Neum.

Pritom je upozorio kako je požar došao oko dva kilometra od sela.

-Zbog vjetra čiji bi se intenziteti mogao pojačati u poslijepodnevnim satima bojimo se da bi požar mogao doći do tih sela, rekao je Topalović, dodavši da je i jutros zatražena pomoć helikoptera OS BiH.

U gašenju požara trenutačno sudjeluje šest vatrogasaca.

Najnovije

Taksista poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Sombora

U saobraćajnoj nesreći između mjesta Svetozar Miletić i Aleksa Šantić kod Sombora jedna osoba je smrtno stradala, prenosi Kurir.rs. Prema nezvaničnim podacima,...