Sjajna Iman Avdić u Dubrovniku osvojila prvo mjesto i postavila nove državne rekorde

preporučujemo

Na kvalifikacionom mitingu za Olimpijske igre u Dubrovniku Iman Avdić, plivačica PK Sport Time je osvojila prvo mjesto i postavila je nove državne rekorde u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu u disciplini 400 metara slobodnim stilom sa vremenom 4:21.05.

Ova plivačica rođena 2007. godine iza sebe je ostavila seniorske reprezentativke Hrvatske Klaru Bošnjak i Mateu Sumajstorčić osvojivši ubjedljivo prvo mjesto.Ona je utrku završila s čak 1.38 sekundi prednosti u odnosu na Klaru Bošnjak te 1.72 sekundi u odnosu na Mateu Sumajstorčić.

Iman Avdić postavila je nove državne rekorde u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu u disciplini 400 metara
Učestvovala je i bh. reprezentativka Amina Kajtaz koja je utrku završila s vremenom 4:22.59, no nije ušla u konačni zbir rezultata zbog nepravilnog starta.

Podsjećamo, bh. plivačica Iman Avdić prije nešto više od godinu dana postala je tema svjetskih medija nakon što je Reuters objavio njenu priču kako u doba pandemije koronavirusa trenira u plasteniku, gdje su joj otac i djed smjestili bazen veličine 3×2.

Najnovije

Tražio povlačenje ‘Inzkovog’ zakona, a danas ga ipak poštuje: Milorad Dodik se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH. Dodik je potvrdio da je to uradio...