Sjećanje na Kemala Montena: Izložba “Jedne noći u decembru”

Preporučujemo

Štrosmajerovoj ulici, u centru Sarajeva, otvorena je izložba „Jedne noći u decembru“, autorice Amine Abdičević,  kao simboličan podsjetnik na bogatu muzičku karijeru Kemala Montena. Izložba je otvorena povodom 70 godina od njegovog rođenja.

– Želim zahvaliti institucijama koje su podržale ovaj projekt, a to su Turistička zajednica KS, Općina Stari grad, Općina Centar i Ministarstvo kulture, kao i porodici Kemala Montena, koja nam je ustupila njegovu zaostavštinu da bi se izložba održala – izjavila je autorica Abdičević, te u znak zahvalnosti na ukazanoj podršci dodjelila i zahvalnice.

- -

“Legendarni Kemal Monteno nije više među nama, ali nije zaboravljen. Da je živ, danas bi slavio sedamdeseti rođendan” riječi su kojima je Alija Hafizović, likovni umjetnik, ali i autor nekih Keminih pjesama, otvorio izložbu.

Centralnim dijelom Štrosmajerove ulice postavljeno je 12 samostojećih elemenata na kojima je kroz kreativni umjetnički prikaz u štampanoj formi napravljen presjek života i realizovanih umjetničkih dostignuća Kemala Montena.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...