Sjeverna Koreja kaže da će nove američke sankcije smatrati “činom rata”

preporučujemo

Sjeverna Koreja u nedjelju je osudila novi paket američkih sankcija rekavši da će ih smatrati “činom rata” i optužila je Sjedinjene Države da pokušavaju umanjiti uspjeh koji su dvije Koreje ostvarile tokom Zimskih olimpijskih igara (ZOI).

“Dvije Koreje uspješno su surađivale i Olimpijske igre uspješno su održane”, prenosi sjevernokorejska agencija KCNA citirajući ministarstvo vanjskih poslova.

“Ali, SAD donosi prijetnju ratom na Korejski poluotok novim sankcijama velikih razmjera uoči svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara”, prenosi Reuters.

“Kao što smo više puta ponovili, smatramo svako ograničenje protiv nas činom rata”, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da SAD uvodi “do sada najveći” paket sankcija Sjevernoj Koreji kako bi prisilio tu zemlju da odustane od razvoja nuklearnog oružja i raketnog programa.

Najnovije

Traži se podrška za Principe za izmjene Ustava BiH

Proteklog mjeseca, u Sarajevu su predstavljeni Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, iu javnosti puštena aplikacija kojom će...