Skaka na SBF-u: Sarajevo će biti partner svakome ko odluči investirati

Preporučujemo

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka bio je prvi uvodničar na panelu o razvoju turizma u okviru drugog dana 9. Sarajevo Business Foruma (SBF) koji se danas održava u hotelu Hills u Sarajevu.

Prije govora gradonačelnika Skake, prisutnima je prikazan video realizacije projekta izgradnje Trebevićke žičare, od samog nastanka pa sve do 6. aprila ove godine, kada je žičara nakon više od 25 godina počela prevoziti putnike ka planini Trebević.

 Skaka je rekao da se obnovom Trebevićke žičare obnavlja posljednji simbol i da se od toga datuma kreće ka užurbanom razvoju grada.

“Projekti na koje ćemo biti fokusirani u narednom periodu bit će poput ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma. Sve je počelo od organiziranje dočeka Nove godine 2017. godine kada smo imali veoma značajna imena na sceni i svi ekonomski parametri su pokazali da je organizacija jednog događaja itekako važna za jedan glavni grada. Nakon toga smo imali niz događaja koji smo proveli kroz tekuću godinu, a moram posebno istaknuti podršku organizaciji SBF-a. Također ćemo uvijek podržavati organizaciju i Sarajevo Film Festivala (SFF), najznačajnijeg u regionu. Ovaj događaj je prilika za stvaranje dobrih odnosa sa investitorima, a danas želim kazati da je Grad Sarajevo spreman biti partner svima koji odluče investirati u grad”, rekao je Skaka.

Posebno se osvrnuo na značaj turizma u gradu na Miljacki, a na čemu se, prema njegovim riječima, u budućnosti posebno mora obratiti pažnja, piše radiosarajevo.

“Grad Sarajevo će svima biti partner ko se odlučiti ulagati na ove prostore. Želio bih se zahvaliti svima koji su danas učesnici ovdje. Svima nam želima da u budućnosti ostvarujemo što bolje rezultate i da nam saradnja bude na zavidnom nivou”, zaključio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Najnovije

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite brigu o Islamskoj zajednici

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite...