- Advertisement -

Skandal se nastavlja: Premijer traži hitan odlazak Novaka Đokovića iz države

Preporučujemo

Premijer Australije Scott Morrison poručio je da Novak Đoković što je prije moguće mora napustiti ovu državu, a istakao je i to da njegovi medicinski dokazi nisu bili dovoljni da mu se omogući ulazak u državu.

Medijima se obratio i premijer Australije Scott Morrison.

– Australija ima svoje granice i pravila, a ovo što se desilo s Đokovićem ima veze s primjenom tih pravila. Neću da ulazim u njegovu medicinsku historiju, samo ću reći da dokazi koji su podnijeti nisu bili dovoljni. Prvi korak je da mu je otkazana viza i on mora otići što je prije moguće negdje gdje može boraviti. Nije moguće da ostane u zemlji i bude u karantinu. Trebalo bi mu drugačije medicinsko izuzeće, a on to nema. Teniska asocijacija mu je dala dozvolu da igra i to je okej, ali mi određujemo pravila za ulazak u zemlju i ako ti zahtjevi nisu ispunjeni, onda nema ulaska u Australiju – rekao je Scott Morrison.

Đoković je, zajedno s timom advokata, podnio tužbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a “pravnu” borbu bi trebao započeti u Federalnom sudu u osam sati po našem vremenu.

Pročitajte:  1001. pobjeda Đokovića za titulu u „vječnom gradu“
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...