Skandal u skupštinskim klupama: Amel Mekić nasrnuo na Harisa Zahiragića

preporučujemo

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić objavio je na svom Facebook profilu status u kojem tvrdi da je napadnut od strane drugog zastupnika Skupštine KS Amela Mekića. Zahiragić navodi kako je tome prethodila neformalna rasprava između njega i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mu se unositi u facu.

Facebook status prenosimo u cijelosti.

– Maloprije mi je Amel Mekić – zastupnik Naroda i Pravde (kome je to 4. stranka) na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao:

“J… li ti majku, štocem ću te opaliti” – i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika.

Tome je prethodila neformalna rasprava između mene i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mi se unositi u facu.

Nakon što je Mekić eskalirao, Konaković ga je iznio – što je zabilježeno na kamerama u hodniku.

Nemam namjeru prijavljivati ovo policiji, ali isto tako nemam namjeru tolerisati primitivizam, psovke i uvrede, a koje su eskalirale ovog puta prijetnjama fizičkim nasiljem.

Naravno, tipova poput Mekića se nimalo ne plašim, ali argument sile neće i ne može biti sredstvo, to vam obećavam.

Kada sila postane zakon, otpor postaje nužda!

I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani – napisao je.

Pročitajte:  Zahiragić: Predizborni budžet, pun grantova bez kapitalnih projekata. Rezultati rada u KS su tužni i depresivni

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...