Skandal u taboru Hrvatske: Dalić otjerao Kalinića iz reprezentacije jer je odbio ući u igru protiv Nigerije

Preporučujemo

Dva dana nakon velike pobjede protiv Nigerije 2:0 u 1. kolu grupe D Svjetskog prvenstva, atmosferu u hrvatskoj reprezentaciji narušio je Nikola Kalinić.

Kako pišu SN, selektor Zlatko Dalić je tokom susreta s Nigerijom želio Mandžukića zamijeniti Kalinićem, ali mu je ovaj rekao da ne može igrati jer ga bole leđa. Umjesto njega u igru je u 86. minuti ušao nezagrijani Pjaca.

Kalinić je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji, klupa mu nije sjela baš najbolje i, prema informacijama iz Rusije, odbio je ući u igru.

Službene potvrde još nema, no selektor je Kalinića u ponedjeljak poslao kući i Hrvatska nastavlja SP s 22 igrača.

Kalinića u nedjelju nije bilo na treningu, zajedno s Vrsaljkom i Kramarićem. Doktor reprezentacije Boris Nemec rekao je da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da niko nije ozbiljnije povrijeđen.

“Nema potrebe za nekim posebnim pretragama. Znamo uzrok”, rekao je Nemec.

Kalinić je navodno i na prijateljskoj utakmici s Brazilom iz istog razloga odbio ući u igru. Dalić je sve mirno prihvaćao, ali je očito izgubio strpljenje.

“Ekipu čine 23 igrača i svatko za nju mora živjeti. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez riječi prigovora prihvatio da bude izmjena”, rekao je Dalić na nedjeljnoj press-konferenciji.

Najnovije

Sjećanje na 3.000 ubijenih u Višegradu: U Drinu spuštene ruže

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i udruženja porodica nestalih "Višegrad 92" i "Žena – žrtva rata" danas je...