- Advertisement -

Ski kup “Srebrna lisica” danas na Bjelašnici

Preporučujemo

Skijaški klub Bjelašnica danas na olimpijskoj Bjelašnici organizirat će 11. kup “Srebrena lisica”, koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja u alpskom skijanju Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Kup “Srebrena lisica” je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije. Takmičenje se organizira u okviru EYOF-a (Evropskog omladinskog olimpijskog festivala) koji će biti održan 2019. godine.

“Srebrena lisica” je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine na takmičenju će učestvovati veliki broj skijaša i skjašica iz BiH koji će nastupiti u disciplinama ekipni paralel slalom, veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su dječaci i djevojčice u dobi od 8 do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela startuje večera, 17. februara, s početkom u 19.00 sati s disciplinom ekipni paralelni slalom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Avionski kolaps u svijetu: Na desetine hiljada otkazanih letova, ljudi zarobljeni na aerodromima

U poslednjih nedjelju dana avioindustrija širom svijeta našla se ponovo u nezavidnoj situaciji, što zbog rasta broja zaraženih koronom...