Skoro 50 posto Francuza ne želi da zemlje EU prihvate izbjeglice

preporučujemo

Većina Francuska nije zadovoljna politikom koju vodi vlada ove zemlje kada su u pitanju izbjeglice, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema istraživanju Odoxa-Dentsu Consulting firme, 73 posto Francuza nije zadovoljno politikom vlade koja je usmjerena ka rješavanju izbjegličke krize i navode da nemaju povjerenje u Evropsku uniju (EU).

Navedeno je i to da je 51 posto Francuza protiv ekonomskih sankcija zemljama članicama EU koje ne žele da prihvate izbjeglice.

Također, oko 48 posto građana Francuske ne želi da zemlje EU prihvati izbjeglice koje iz različitih razloga napuštaju svoje domove i kreću na “put spasa”.

Oko 60 posto Francuza smatra da je zemlja prihvatila previše izbjeglica. Međutim, deset posto smatra da je prihvaćen nedovoljan broj izbjeglica iz različitih zemalja svijeta.

Za 54 posto građana ove zemlje izbjeglice iz Sirije i Iraka izazivaju zabrinutost i strah, a 48 posto ima simpatije i suosjeća sa njima.

U anketi, provedenoj 27. i 28. juna, učestvovalo je 968 osoba starijih od 18 godina.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...