Skup Pravda za Davida: Predstavljen međunarodni advokatski tim koji će zastupati porodicu Dragičević

Preporučujemo

Večeras je u Banja Luci na Trgu Krajine (Davidov trg) predstavljen međunarodni advokatski tim kojeg je angažirala porodica ubijenog mladića Davida Dragičevića. Davidov otac Davor Dragičević već 150 dana zajedno sa članovima grupe Pravda za Davida organizira proteste na kojima traži da se otkriju počinioci ubistva, ali i svi oni koji su sakrili ubistvo. Slučaj se vodio kao utapanje, da bi nakon velikog pritiska javnosti, medija i porodice Okružno tužilaštvo Banja Luka početkom jula slučaj prekvalifikovalo u ubistvo po nepoznatom počiniocu.

Četvero vrhunskih regionalnih advokata Duško Tomić i Ifet Feraget iz BiH, Zora Dobričanin Nikodinović iz Srbije, te Anto Nobilo iz Hrvatske dočekani su aplauzom na današnjem skupu. Svi ovi advokati iza sebe imaju poznate slučajeve na kojima su radili, a Feraget je već protekle dvije i po godine angažiran i na slučaju ubistva Dženana Memića kao opunomoćnik porodice Memić koja je pružila podršku porodici Dragičević. Zajedno su organizirali i proteste, a za septembar su najavljena dva velika skupa u Sarajevu i Banja Luci.

- -

Davidov otac Davor Dragičević najavljivao je dolazak ovog tima, za kojeg je naveo da će prvih dana utvrditi oko 50 propusta u istrazi stradanja njegovog sina. Dragičević je podnio niz krivičnih prijava tužilaštvu protiv čelnika MUP RS i Policije RS koje smatra direktno umiješanim u ubistvo njegovog sina.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...