Skupština KS: Marić pitao Fišu kada će podnijeti ostavku zbog GRAS-a

Preporučujemo

Poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić je na današnjoj sjednici upitao ministra za saobraćaj Muju Fišu kada će podnijeti ostavku zbog stanja u GRAS-u.

“Mislim da ćete na taj način pomoći GRAS-u da izađe iz problema u koji ga je dovela politika u posljednjih deset godina i pomoći građanima KS-a da izađu torture kada je u pitanju prijevoz”, rekao je Marić i istakao da više ne može da se vrši pritisak na to prteduzeće.

- -

“Svojom nemoći otvorili ste mogućnosti tržištu kuponima, to je krivično djelo. Zatražili ste naknade za prijevoz od građana, a niste preciziralii šta? Mislim da morate dati odgovor na ovo pitanje. Svaki vam tender padne, za nabavku kombija i tako dalje. Linije ne funkcioniraju, ljudi kasne na posao”, rekao je Marić i upitao Fišu da li se neugodno osjeća zbog toga.

Fišo je svi odgovorio da su svi pokazatelji pozitivni, od poslovanja, broja uposlenika…

“I ne vidim razlog za podnošenje ostavke. Osim ako je premijer nezadovoljan mojim radom. Inspekcija treba da sankcionise crno tržište prodaje kupona”, rekao je Fišo.

Prevljak o mitu u Direkciji za ceste

- -

Zastupnik SDA Fikret Prevljak upitao je antikorupcijski tim KS-a od kada imaju saznanja o uzimanju mita u Direkciji za ceste KS i direktora Nermina Drnde.

“Ako se znalo od ranije da se uzima mito, zašto se nije reagovalo”, zapitao se Prevljak.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković odgovorio je da je grupa privrednika u julu prijavila korupciju u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo.

“U julu je grupa privrednika prijavila korupciju u Direkciji za ceste. Ja sam to prijavio institucijama nakon čega je antikorupcijski tim sproveo istragu. Nisam suspendovao direktora Drndu, jer da sam to uradio to bi bilo saučesništvo”, rekao je Konaković.

(Index.ba)

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...