Skupština KS usvojila Nacrt budžeta koji je uradila prethodna Vlada na čelu sa Ademom Zoljom

Preporučujemo

Skupština KS usvojila je na današnjoj hitnoj sjednici koja je počela u kasnim poslijepodnevnim Nacrt Budžeta KS za 2019. godinu, a koji je danas u proceduru uputila novoimenovana Vlada KS. Nacrt Budžeta u iznosu većem od 928 miliona KM je usvojen sa 22 glasa “za”, dok devet zastupnika nije glasalo. Javna rasprava trajat će 15 dana. Riječ je o Nacrtu Budžeta KS koji je već dva puta prethodni premijer Adem Zolj povukao sa Skupštine KS. Nova vlast će tokom javne rasprave predložiti brojne izmjene te ga takvog i usvojiti do kraja januara.

Također su usvojene odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Javne ustanove za zapošljavanje KS za period prva tri mjeseca naredne godine.

- -

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković kazao je zastupnicima da u pozivu za sjednicu piše da je materijal na internet-stranici Skupštine. On je pojasnio hitnost usvajanja Nacrta kako bi bilo dovoljno vremena za javnu raspravu, te usvajanje do kraja januara. Danas je donesena odluka o privremenom finansiranju KS za period od 1. januara do 31. marta 2019. godine.

Sa 22 glasa usvojen je dnevni red dok deset zastupnika nije glasalo, objavila je Patria.

Najnovije

Biden poručio: Usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje “jasnu poruku” o američkom vodstvu svijetu

Predsjednik SAD-a, Joe Biden rekao je u saopćenju u subotu da usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje...