Skupština u Tuzli dobila novi dio rukovodstva, poslove ministara obavljat će sekretari

preporučujemo

Partijarh SPC-a Porfirije u samoizolaciji, bio u kontaktu sa zaraženima koronom

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije nalazi se u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa osobama koje su oboljele...

Oslobođene otete djevojčice iz Nigerije

Naoružani napadači oslobodili su djevojčice otete iz srednje škole u sjeverozapadnoj nigerijskoj saveznoj državi Zamfari, tvitao je guverner u...

Članovi Predsjedništva BiH obilježili Dan nezavisnosti: Borba za državu još traje

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović su povodom Dana nezavisnosti posjetili Šehidsko mezarje Kovači u...

Džaferović čestitao Dan nezavisnosti: Nikad ne zaboravimo generaciju koja je tiraniji rekla “Ne”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je 1. mart "Prije 29 godina, građanke i građani Bosne i Hercegovine...

Skupština Tuzlanskog kantona dobila je novi dio rukovostva u kojem se sada nalaze Slađan Ilić kao predsjednik i Vedrana Petrović kao zamjenica. Također, donesena je odluka da poslove ministara koji su podnijeli ostavke obavljaju sekretari ministarstava.

Na današnjoj izuzeto burnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović iz reda Srba i Boris Krešić koji je pripadnik hrvatskog naroda podnijeli su neopozove ostavke na mjesto predsjednika i zamjenika predsjednika tog zakonodavnog tijela.

Nakon što je Skupština prihvatila njihove ostavke uslijedilo je imenovanje novih članova za popunu spomenuta dva mjesta.

Shodno prijedlozima, zastupnici su izabrali da to budu Slađan Ilić i Vedrana Petrović. Raniji prijedlog smjene druge zamjenice Lejle Vuković nije prihvaćen te ona i dalje ostaje u rukovodstvu zakonodavnog tijela.

Međusobnim dogovorom Ilić će obnašati funkciju predsjednika, dok će Vuković i Petrović biti njegovi zamjenici.

Ranije danas premijer TK Denijal Tulumović te ministri u Vladi TK podnijeli su neopozive ostavke koje je Kantonalna skupština većinom glasova prihvatila.

Prema odluci koju su usvojili zastupnici sekretari ministarstava dobili su ovlaštenje da obavljaju poslove ministara do imenovanja novog sastava Kantonalne vlade.

Novu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona sada čine SDP, SBB, PDA i Naša stranka, dok su u opoziciji SDA, SDBiH, DF i Stranka za BiH.

Najnovije

Dvije osobe preminule nakon vakcinisanja ‘AstraZenecom’: Pokrenuta istraga u Južnoj Koreji

Vlasti Južne Koreje saopštile su da je pokrenuta istraga o smrti dvoje ljudi nakon što su mediji prenijeli da...